Nefelejcs Hotel*** Superior

Mezőkövesdi programok 2017

Mezőkövesdi programok 2017

 

Múzeumok éjszakája - 2017. június 24.

Mezőkövesd múzeumai is bekapcsolódtak a Múzeumok Éjszakája programsorozatba, így várunk minden kedves érdeklődőt 2017. június 24-én városunk múzeumaiba gazdag programkínálattal. Ezen a napon egészen éjfélig tekinthetik meg a résztvevők 
több múzeum és alkotóház kiállításait.

 

Város napja Mezőkövesd - 2017.június 30. - július 1.

Omega Nagykoncert

 

Zsóry fesztivál - 2017. július 15.

A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő idén nyáron is megrendezni fesztiválját. A programok az aznapi fürdőbelépővel látogathatók. Szórakoztató és sport programok minden korosztály részére, élő koncertek, kézműves foglalkozás, vízifoci. Részletes program a rendezvény előtt pár héttel.

 

 

Matyóföldi folklórfesztival  - 2017.augusztus 4.-6.

Matyóföldi Folklórfesztivál 2017-ben augusztus 4. és 6. között kerül megrendezésre Mezőkövesden, a Matyóföld fővárosában. A Matyóföldi Folklórfesztivál egy hamisítatlan népi fesztivál, az egyik legismertebb hazai népművészeti elem - a matyó hímzés - ünnepe a mezőkövesdi Matyóföldi Folklórfesztivál. A csodálatos matyó népművészet hazájában számos távoli országból és hazai tájakról érkező népi együttes és kézműves találkozik mindannyiunk örömére.

 

 

Államalapító Szent István ünnepe 2017. augusztus 20.

Csík Zenekar koncert

 

Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozó - 2017. szeptember 2.

A Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozó Mezőkövesden idén szeptember 2-án várja az érdeklődőket. A hagyományokhoz híven a program látványos felvonulással kezdődik a város főutcáján, valamint a Kavicsos-Tó és Szabadidőpark körül, ahol az ország minden pontjáról, továbbá a határon túlról érkezett veterán traktorok, mezőgazdasági gépek és autók mellett gyönyörűen felújított és karbantartott motorokkal, katonai teherautókkal, valamint még korabeli tömegközlekedési eszközzel is találkozhat a több ezer fős kíváncsi érdeklődő. A színes és csodálatos veterán járműforgatag egészen a Mezőgazdasági Gépmúzeumig kápráztatja el a kíváncsi tekinteteket. A találkozó délelőttjén a részvevő gépek felvonulása után szakmai előadások hangzanak el, délután beindítják a vendégek által hozott motorokat, traktorokat, egyéb veterán járműveket és a múzeum gépeit.

 


 

További részletek: http://www.mezokovesd.hu