Nefelejcs Hotel*** Superior

Masszázsaink

Masszázsaink

A masszázst gyakran afféle extravagáns, luxusszámba menő dolognak tekintik. Kevesen gondolnak rá, mint működő gyógymódra. Pedig az.
A masszázs terápia az orvoslás egyik legegyszerűbb és legrégebbi formája. A Kínai orvosi szakirodalomban már Krisztus előtt 2700 évvel is megemlítik.

Hippokratész is, aki a nyugati orvoslás atyja, már az V. szd-ban leírta, hogy "egy orvosnak sok mindenben tapasztaltnak kell lennie, de főleg a masszírozásban... a masszírozás képes egy túl laza ízületet megkötni, és egy túl kötött ízületet meglazítani". 
 

A keringés serkentésének tökéletes módja a masszázs 

 

Gondoljunk csak bele, mi az első reakciónk, mikor beütjükd a lábujjunkat, vagy a fejünket. Ösztönösen az érintett területet kezdjük el tapogatni. Vagy egy csendes éjszakát kettészakító vádligörcs esetén mi az első dolog, amit teszünk...? Azonnal odakapunk, és elkezdjük nyomkodni. Ezek a teljesen természetes, genetikailag belénk kódolt reakciók mutatják a masszás legalapvetőbb mibenlétét. Ez mind annak a bizonyítéka, hogy az emberi érintésnek gyógyító ereje van.

Bármi is a tünet, vagy betegség, a masszázs azt a koncepciót foglalja magába, miszerint a test lágyszövetei, az izmok, a fascia (izompólya), az ízületek és inak reagálnak az érintésre. Így a "terápiás masszázs" a test lágyszöveteinek manipulálását jelenti, a fájdalom, a rossz közérzet, az izomgörcsök, és a stressz megelőzése és megszüntetése érdekében, valamint az általános egészségi állapot javítására.

 

A masszázs előnyei gyakorlatilag megbecsülhetetlenek, figyelembe véve, hogy gyakorlatilag a test minden szervére és rendszerére hatással van. A jó közérzet mellett a kutatások arra is rámutattak, hogy a masszázs csökkenti a stresszt, a vérnyomást, a pulzust, javítja a keringést, a nyirokrendszer keringését is beleértve, elősegíti a méreganyagok ürülését, serkenti az endorfintermelést (mely a szervezet természetes fájdalomcsillapítója).

 

Szállodánk őszi- téli masszázs kínálatából:

 

Mézes masszázs
A méz tiszta és természetes anyag, ásványi anyag és vitamin tartalma rendkívül magas. A méz megköti a vizet, ezáltal sokáig hidratálttá teszi a bőrt, nem engedi kiszárítani a környezeti hatások által sem! A méz a test teljes felületén kiválóan méregtelenít, alkalmas salaktalanításra. Különösen ajánlott: ízületi és reumatikus problémák, meszesedés és izomláz fennállásakor!

 

Kakaóvajas – kókuszos masszázs
A kakaóvaj hihetetlen bőrtápláló tulajdonságáról ismert, magas a nedvességpótló képessége. A kókuszolaj felgyorsítja a hasi régió karcsúsodását, oldja az oxidatív stresszt, rendkívüli ránctalanító hatással bír.

 

Fahéj olajos masszázs
A fahéjnak antibakteriális, gyulladás gátló hatása van. Antioxidáns tartalma magas. A fahéj illóolaja serkenti a bőr vérkeringését, fájdalomcsillapító, fertőtlenítő hatású.

 

Csokoládés kávé masszázs
A csokoládés masszázs csodálatos érzést nyújt. Hidratálja, rugalmassá teszi a bőrt. Lipid és zsírbontó hatású. A csoki boldogságérzetet, relaxáló hatást biztosit. Magas B1, B2 és B3 vitamin tartalma, rendkívül gazdag vasban és létfontosságú tápanyagok és antioxidánsok tartalma, amelyek megvédik a bőrsejtek a káros szabad gyököktől. A csokoládé masszázs a leginkább endorfintermelő, lélekre ható kezelés. Anti-stressz és rossz közérzet űző hatású. A kávé kitűnő hatással van a narancsbőrre, oldja a zsírlerakódásokat, mivel serkenti a bőr oxigén ellátását, nyirokrendszeren keresztül történő méregtelenítését.

 

Japánmenta olajos masszázs
A japánmenta magas mentoltartalma révén élénkítő, frissítő, hűsítő hatású. Különösen sportolás után javasolt, a fáradt izmok ellazításában segít.

 

 

 

 

Miben nyújt a masszázs segítséget számunkra?

A masszázs fokozza a relaxációt
A masszázs hatására gondolataink, érzéseink letisztulnak, megnyugszanak, rohanó világunkat egy kis időre kirekeszthetjük. A kezelés során alkalmazott halk meditációs zene és a környezet együttes hatása segíti szervezetünk pihentetését, relaxációját.

 

A masszázs serkenti a keringést
A masszázs javítja a vér- és nyirokkeringést, erősíti az immunrendszert, elősegíti a salakanyagok kiválasztását, szabályozza a hormonháztartást, és csillapítja a fájdalmat.Serkentik a keringést és az anyagcserét, és beindítják az öngyógyító folyamatokat.

 

Elősegíti a pihentető alvást
A masszázs ellazítja a feszült izmokat és nyugtatólag hat az idegrendszerre, ami a test ritmusának lassulását idézi elő. Ennek következtében csökken a vérnyomás, lassul a szívritmus, mélyebb és szabályosabb lesz a légzés és így megteremtődnek a pihentető alváshoz szükséges feltételek.

 

Enyhíti a stressz hatásait
A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, keringésrendszer helyreállását. Enyhíti a stressz hatásait. A napi stresszből származó feszültségek gyakran megzavarják az alvást, fáradtságot, ingerlékenységet és érzelmi kimerültséget eredményezve.

 

Masszázs hatásai a bőrre
Masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, hőmérséklete emelkedik. A fogások alkalmazása hozzájárul a szövetek jobb tápanyagellátásához, élénkül a sejtek anyagcseréje. Simító és dörzsölő fogások hatására az elhalt hámsejtek leválnak a bőr felszínéről, fokozódik a mélyebben fekvő bőrsejtek termelődése, növekedése. Hozzájárulnak a bőr természetes rugalmasságának megőrzéséhez, tónusának növekedéséhez. Masszázs közben fokozódik a bőr méregkiválasztása és hozzájárul a szervezet hőszabályzó folyamatainak kiegyensúlyozott működéséhez.

 

A masszázs enyhíti a fájdalmakat
A masszázs segíti a fájdalmat előidéző állapot megszüntetését, ezen felül önmagában is fájdalomcsökkentő hatású. A masszőr, kezével olyan ingerületeket gerjeszt a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják a fájdalmi ingerületek eljutását az agyba. Az agyat endorfin kiválasztására készteti, ami gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmakat, kellemetlen közérzetet.