Energetikai Korszerűsítés

Kedvezményezett: Fazekasné Szálláshely Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Fazekasné Kft. fejlesztésének megvalósítása

Támogatás összege: 7 millió forint

Támogatás intenzitása: 55%

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02887

PROJEKT BEMUTATÁSA

A fejlesztés célja a Mezőkövesd Zsóry területén lévő Nefelejcs Hotel***Superior épület energetikai korszerűsítése, energiahatékonyságának javítása.

Jelen piaci helyzetben a szállodaipari szolgáltatók versenye éleződik, növekszik a fogyasztói elvárás több és új szolgáltatások iránt jó és minőségi környezetben. A piaci versenyben helytálláshoz a kiváló szakmai színvonal garantálása mellett a költségek alacsony szinten tartása is elengedhetetlen a környezettudatosság szem előtt tartásával. A tervezett célok elérése érdekében jelen pályázat keretén belül a cég telephelyének épületenergetikai korszerűsítése és megújuló energia felhasználásának telepítése valósul meg 48,96 kw névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítésével. A most induló projekt segítségével – előzetes számítások alapján – a jelenlegi villamos energia felhasználást közel 50%-kal tudjuk csökkenteni, amit megújuló energiaforrásból állítunk majd elő. A megvalósuló beruházás közvetlen eredményeként csökken a fosszilis energiahordozók felhasználása korszerű, megújuló energiahasználat mellett, csökkenek a vállalkozásunk üzemeltetési költségei, így anyagi forrásainkat további fejlesztésekre, új szolgáltatások bevezetésére tudjuk koncentrálni. A most induló beruházásnak köszönhetően több vendéget tudunk magasabb színvonalon és kényelemben kiszolgálni így a vásárlói elégedettség jelentős növekedésére számítunk, mindeközben több munkavállalónak tudunk minőségi munkalehetőséget biztosítani.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.